Wednesday, October 22, 2008

Keajaiban GTH (Gesundheit Total Health)

Assalammualaikum!

Kali ini saya ingin berkongsi cerita tentang khasiat dan keajaiban sebuah produk yang amat laris dari Gesundheit Pharmaceutical & Laboratories yang diberi nama GTH (Gesundheit Total Health).

GTH (Gesundheit Total Health) merupakan produk pemakanan unggul yang dirumus khas dengan menggabungkan kesluruhan unsur bagi mencapai keseimbangan secara holistik. Kajian memperlihatkan keseluruhan proses kehidupan atau kematian adalah berasaskan tenaga. Terdapat dua sumber tenaga yang telah dikenalpasti oleh manusia iaitu tenaga bawaan jisim (e=mc2) dan tenaga bawaan gelombang (e=hf).

Kajian juga memperlihatkan semua kejadian terdiri dari dua unsur. Contohnya manusia terdiri dari unsur jasad dan roh manakala unsur bukan hidupan terdiri dari unsur jisim dan gelombang. Kedua-dua unsur ini mempunyai hubungan yang sangat erat serta saling melengkapi antara satu sama lain.

GTH yang dirumus khas dengan menggabungkan teknologi moden, tradisional, small dose serta teknologi hf bagi menghasilkan produk unggul yang memenuhi keprluan secara holistik. Kehebatan produk GTH dijelaskan di dalam dua bentuk penggunaan tenaga yang disesuaikan dengan fitrah kejadian.

a. TENAGA BAWAAN JISIM

Teknologi yang berasaskan jisim bermula sejak berabad lamanya. Pelbagai kajian serta penyelidikan telah dilakukan oleh pakar-pakar pemakanan dan kesihatan di seluruh dunia bagi menghasilkan produk yang mampu mengembalikan keseimbangan. Perubahan kajian memperlihatkan perubahan terhadap corak penggunaan bagi kebanyakkan masyarakat. Kebaikan gabungan teknologi penghasilan produk GTH membolehkannya mengeksploitasi semua kebaikan kajian yang telah dijalanjan di dalam satu produk sahaja. Secara keseluruhannya penggunaan jisim sebagai punca tenaga boleh dikelaskan kepada revolusi seperti berikut :

1. Revolusi Vitamin (Vitamin A hingga T)

Pengenalan vitamin atau “vital mineral” merupakan kaedah yang digunakan bagi mengatasi masalah kekurangan nutrisi sebagai punca kepada kegagalan sistem tubuh badan. Kekurangan nutrisi akan melemahkan sistem tubuh sekaligus mendedahkan kepada serangan virus, bakteria, fungus, parasit dan sebagainya yang akan mengakibatkan penyakit.

Gabungan teknologi yang digunakan membolehkan seluruh vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan (vitamin A hingga vitamin T) dimasukkan ke dalam produk GTH.

Keupayaan membekalkan seluruh vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan menjadikan produk GTH kaya dengan vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan secara keseluruhan dan tanpa kesan sampingan!

2. Revolusi Herba

a. Bee Pollen

b. Avena Sativa

c. Propolis

d. Gingko Biloba

e. Collegen

f. Colloid (tisu sel/cell food)

g. Royal Jelly

h. Alfalfa

i. Ginseng

j. Madu

k. Lynze3. Revolusi Antioksida (Anti penuaan/awet muda)

GTH mengandungi kesemua 42 jenis anti oksida yang telah diketahui dunia dan berkesan.

4. Revolusi Immunefactor

(seperti berikut: Imun transfer factor, Colostrum (susu awal ibu).b. TENAGA BAWAAN GELOMBANG

Bahagian ini merupakan bahagian terpenting yang menjadi asas kepada keunggulan produk GTH. Penggunaan teknologi hf atau teknologi tenaga gelombang membolehkan GTH diperkayakan dengan tambahan tenaga yang tiada batasannya. Secara umumnya penggunaan teknologi ini difokuskan kepada beberapa bahagian utama iaitu :

i. Pemantapan kaedah tenaga bawaan jisim

Penggunaan tenaga yang bersifat "microscopic particle" ini membolehkan kekuatan setiap jisim dipertingkatkan berpuluh ribu kali ganda. Kaedah ini juga digunakan bagi memasukkan keseluruhan unsur tenaga dari bahan herba atau bahan semulajadi yang pernah direkodkan mempunyai kebaikan kepada kesihatan.

ii. Merangsang ketidakseimbangan fungsi organ

GTH juga diperkayakan dengan ribuan tenaga bagi merangsang keluruhan organ atau sel yang memainkan peranan kepada proses keseimbangan tubuh badan.

iii. Gangguan emosi

Permasalahan yang berkaitan dengan gangguan emosi atatu “stress” ini juga diberi tumpuan memandangkan faktor ini juga mampu memberi kesan kepada ketidakseimbangan sistem tubuh.

iv. Unsur pathogenic

Unsur pathogenic seperti virus, bacteria, fungus, parasit dan elegi/alahan merupakan elemen yang menjadi pemangkin kepada pemasalahan kesihatan. GTH mengandungi unsur tenaga bagi mengawal unsur-unsur ini.

v. Penyakit faktor keturunan

Rumusan GTH juga melibatkan unsur tenaga khas untuk tujuan “genetic cleansing”. Pembersihan genetic membolehkan pemasalahan yang dihadapi oleh ibu bapa tidak diwariskan kepada anak mereka.

Pemasalahan ini merypakan faktor utama kepada berlakunya permasalahan kesihatan yang menimpa kanak-kanak.

vi. Mengelakkan penyakit

Keupayaan tenaga bawaan gelombang yang tiada batasan ini membolehkan seluruh elemen tenaga dimasukkan untuk tujuan mengelak atau melindungi dari serangan penyakit. Elemen tenaga yang dimasukkan meliputi semua jenis penyakit (penyakit A-Z)

Secara keseluruhannya kaedah penghasilan produk GTH menjadikannya sebagai produk unggul yang merangkumi keseluruhan elemen bagi mencapai keseimbangan secara total. Kaedah penghasilannya menjadikan GTH sebagai produk yang berada di dalam kelasnya yang tersendiri!Cara penggunaan (Updated version) :

  • Titiskan 4 titik GTH ke dalam segelas air ECPI, minum 2 kali sehari atau 3 kali bagi yang menghadapi masalah kesihatan.

  • Berdoa / niat untuk kebaikan atau kesembuhan dan kesihatan.

  • Selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w    *akan bersambung nanti, tunggu!No comments: